Dečija stomatologija
Dečija stomatologijaSa posebno prilagođenim ponašanjem, stomatološki tretman je opušteniji i nežniji za Vaše dete. Uvek uzimamo maksimalno vremena za Vaše dete s’ puno strpljenja, empatije i smirenosti. Mi Vašoj deci individualnim koracima kroz igru i sa pozitivnim rečima približavamo stomatološki tretman. Mi „ne bušimo”, već mi „peremo” i „čistimo” zubiće ili golicamo zubiće da bi karijes spao sa zubića.” Ne koristimo „bušilice” već „četkice za zube, male kašičice, dijamantne bisere, čarobni štapić” itd. Ukoliko je neophodno dati lokalni anestetik mi tada ne govorimo o „špricu i igli” već „stavićemo zubić na spavanje”. Mi pričamo priče u kojima sve zvuči pozitivno i prenosimo sigurnost kroz kontinuirani fizički kontakt.

Fluorizacija
Najbolja prevencija protiv nastanka karijesa jeste fluor koji štiti gledj zuba, čini je otpornijom te podstiče mineralizaciju tkiva koji zaustavlja početni karijes. Fluorizacija povećava odbranu zuba od karijesa tako što smanjuje razvoj bakterija, povećava količinu pljuvačke i čini zube zdravijima.
Zalivanje fisura
Zalivanje fisura je preventivni postupak kojim nastojimo sprečiti razvoj karijesa na novoizniklim trajnim zubima. Potpuno je bezbolan i bez ‘brušenja’ zuba.

Telefon

0653909009

Adresa

Školska 41 - 22221 Laćarak

Radno vreme

pon-pet: 9:00 - 13:00 i od 16:00 - 20:00
nedelja: zatvoreno 

© Copyright 2021 Stomatologija Mihajlović