Parodontopatija
Parodontologija


Parodontopatija je uznapredovalo hronično zapaljenje gingive i potpornih tkiva zuba. Parodontalne bolesti počinju nakupljanjem patogenih bakterija. Naslage bakterijskog plaka i kamenca na zubima dovode do upale koja razara potporna tkiva zuba. U slučaju da i Vi imate problema sa gingivom, pomoći ćemo Vam da vratite zdrave, čvrste i rumene desni koje će dugo zadržati Vaše zube. U našem posebnom programu izrađujemo poseban rendgenski snimak kako bismo procenili Vašu koštanu situaciju i tako mogli pokrenuti ciljane mere. Odgovarajućom minimalnom hirurškom intervencijom uklanjamo tkivo pod upalom i sve bakterije tako da nakon već nekoliko dana možete videti i osetiti kako se desni oporavljaju od termina do termina.

Parodontopatija


KVALITETNA NEGA I KOD KUĆE
Naš parodontološki program takođe pruža našim pacijentima detaljne informacije i uputstva o pravilnom održavanju zuba i gingive kod kuće. Na taj način možete ubrzati tok lečenja. Posebni proizvodi i eventualno lekovi nude dodatnu pomoć.Dugoročno možete dobiti vlastite zube, kroz zdravu gingivu.

DIJAGNOZA I LEČENJE PARODONTNIH BOLESTI
Pomoću jednostavne procedure možemo saznati koje bakterije uzrokuju gingivitis ili parodontitis. Rezultat omogućuje brzu i ciljanu terapiju. Nakon otprilike dve nedelje tretmana, može se primetiti rezultat, koji jasno pokazuje smanjenje štetnih bakterija u parodontalnim džepovima. U toku i nakon samog tretmana mogu se eventualno uključiti i antibiotici potrebni za uklanjanje štetnih bakterija iz parodontalnih džepova. Dakle, moguće je postići znatno bolji rezultat u lečenju gingive i zadržati zube u parodontu što je duže moguće.

OPERACIJA GINGIVE
Boja, debljina i oblik desni vrlo su važni za estetiku usta i osmeha. Zadebljanja zubnog mesa uzrokovana upalom, promena boje zbog amalgama ili metalo-keramičkih krunica ili mostova ometaju estetiku. Korekcija gingive operativnim putem treba biti vrlo oprezna i zavisi od individualnih faktora kao što su jačina i debljina desni, čvrstoća vezivnog tkiva pacijenta i faktora životnog stila kao što su pušenje ili stres.

Telefon

0653909009

Adresa

Školska 41 - 22221 Laćarak

Radno vreme

pon-pet: 9:00 - 13:00 i od 16:00 - 20:00
nedelja: zatvoreno 

© Copyright 2021 Stomatologija Mihajlović