protetika
Protetika


Protetika (protetika zuba) je grana dentalne medicine koja omogućava nadoknadu izgubljenih zuba i mekanih delova usne šupljine potpunim (totalnim) ili delimičnim (parcijalnim) protezama, krunicama, mostovima i implantatima. Kada je reč o fiksnoj protetici, preporučujemo izradu i korištenje bezmetalnih keramičkih materijala, prvenstveno staklokeramike koja u potpunosti imitira prirodni zub koji nedostaje.

METALO KERAMIČKE KRUNICE I MOSTOVI
Metalo-keramičke krunice su krune kojima je baza napravljena od metala, a spoljni vidljivi sloj od keramike ili porcelana. Metalo keramika – baza krunice napravljena je od legure metala (hrom, kobalt i nikl) i u potpunosti je prekrivena keramikom tako da metal neće biti vidljiv. Glavna prednost ovog materijala u odnosu na druge je u njegovoj pristupačnoj ceni.

Parodontopatija


CIRKON KERAMIČKE KRUNICE - BEZMETALNE KRUNICE
Bezmetalne zubne krune se smatraju vrhuncem u modernoj stomatologiji pa tako u zadnjih nekoliko godina postaju standard kod visoko estetski restorativnih radova te radova u frontalnom delu vilice. Najbolje rezultate daju kada se kruna postavlja na prirodni brušeni zub. Cirkon je najnoviji visokokvalitetan materijal koji se koristi za izradu krunica i mostova. Cirkon-keramičke krunice i mostovi odlikuju se biokompatibilnošću i preciznošću, a paralelno se zadržava prirodna estetika zuba. Kako se cirkon-keramičke krunice izrađuju vrlo precizno, olakšano je čišćenje, a smanjena je i iritacija desni. Samim tim da u konstrukciji krunice ne postoji metal tako je nemoguće pojavljivanje tzv. ‘crnog ruba’ zbog povlačenja desni.

ZUBNE PROTEZE
U slučajevima kada iz različitih razloga nije moguće ugraditi fiksne protetske nadoknade, mobilna protetika nudi adekvatno rešenje. Mobilni protetski rad je svaki onaj rad koji pacijent može samostalno izvaditi iz usta. Mobilne proteze mogu biti potpune (totalne) proteze ili delimične (parcijalne) proteze. Potpune proteze mogu se usidriti na impalantate. Prednost mobilnih protetskih radova je svakako njihova pristupačna cena i jednostavnost izrade.

Parodontopatija

Telefon

0653909009

Adresa

Školska 41 - 22221 Laćarak

Radno vreme

pon-pet: 9:00 - 13:00 i od 16:00 - 20:00
nedelja: zatvoreno 

© Copyright 2021 Stomatologija Mihajlović